-vores rejser på verdenshavene

Vulkanen Etna

Santa Maria di Leuca, den 21. august 2022

Vi forlod de spændende Lipariske Øer og begav os ned mod Messinastrædet og østsiden af Sicilien.

I det strømfyldte stræde så vi en del af disse sværdfiskere. Der sidder 2-3 mand i toppen af masten og holder udkig + en mand på en meget lang pind/stige ude på stævnen (vanskelig at se på foto). Han er klar til at harpunere fisken. Sværdfisken er mørk i kødet og ligner tun i smagen.

Sidst på dagen ankrer vi op i denne bugt. Taormina ligger lidt oppe ad bjerget. Det blev ikke til besøg denne gang, vi må videre ned til Syracusa.

Byen emmer af historie og overalt ser man græsk og romersk arkitektur, der fortæller om dens 2700-årige historie. Byen havde en nøgleposition i antikken, som en af de mest magtfulde i hele Middelhavsregionen.

Der er en stor og beskyttet ankerbugt ved Syracusa

Arethusas kilde er et unikt sted. En ferskvandskilde tæt ved stranden. Træerne er Papyrus og det skulle være det eneste sted i Europa, hvor der gror papyrustræer.

Vi lejer bil og kører op på Mount Etna. En meget anderledes oplevelse. Landskabet bærer præg af de mange vulkanudbrud gennem tiden. Etna er en af verdens mest aktive vulkaner og er altid aktiv på et eller andet stade. Der er for tiden ingen guidede ture til topkrateret i 3350 meters højde pga høj aktivitet. Man måtte gå op på bjerget, men over 2750 meter ikke uden guide. Vi tog liften op til ca 2500 m og en guidet tur i 4×4 jeep i op til 2750 m´s højde. Temperaturen her oppe var kun 5-8grader og luften mærkbar tyndere. Vi gik/kørte rundt til kratere i området.

Der er mange kratere fra de forskellige udbrud, Det golde landskab imponerer og indgyder frygt. Naturen kan være voldsom.

Det damper fra jordens indre i et af de andre kratere i 2750 m´s højde

Hotellet, et lille familieejet sted, blev udslettet af et udbrud i 1983. Flere steder var der ophængt plancher fra udbruddet samt video på tv-skærme. Egentlig både skræmmende og facinerende at se på. Man genopbyggede hotellet samme sted i 1985, ovenpå 30 meter lava…

Efter en uges tid “på bjerget,” går turen ned i varmen igen. Vi provianterer, tanker vand og diesel og sejler videre hen under Den Italienske Fod og er pt på Sydspidsen af “hælen,” Santa Maria di Leuca, Puglia. Vejret er slået om til mere behagelige temperaturer, hedebølgen ovre og nu er vi snart ved turens egentlige mål, Grækenland. Vi sejler mod Korfu i næste uge, med pitstop undervejs på et par småøer.

Alt vel ombord – mange hilsener

Birgit og Anders

Previous

Palermo og de Lipariske Øer, besøg hjemmefra

Next

Grækenland

2 Comments

 1. Karin Balsiger

  Kære Birgit og Anders. Rigtig god tur videre østpå, vi daffer lidt rundt i Limflorden. Ferien er ved at være forbi.
  Kærlig hilsen Karin og Hans Anton

  • Boye

   Kære Karin og Hans Anton.Tak for hilsen og at I følger med, fortsat god tur i Limfjorden
   Kærlig hilsen Birgit og Anders

Leave a Reply

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén