Taormina, 28. juli 2022

Vores 2 døtre kom på besøg i Palermo. Et dejligt besøg, som blev forlænget 2 dage pga SAS-strejken. Vi nød det alle – tak for lån af dem, Jakob og Jeppe! Vi gik meget rundt i Palermos gamle bydel og så diverse kirker, teatre og prægtige gamle bygninger. Vi gik også forbi mærkevarebutikker og modehuse.

Da pigerne var taget afsted, sejlede vi videre østpå. Gør stop i den lille fæstningsby, Cefalú. Her traf vi en dansk familie, som var på bilferie på Sicilien. De kom svømmende ud til os, da de så vores danske flag. Hyggeligt.

Så går turen videre til De Lipariske Øer, som er en vulkansk øgruppe nord for Sicilien. 7 øer er beboede og 2 af dem har aktive vulkaner. Vi besøgte 3 af øerne.

Sandet er sort på strandene på vulkanøerne

Vi gør kun et kort stop for proviantering på Lipari-øen. Udenfor selve byen er der store vanddybder, så det er svært at ankre og der er meget trafik af småbåde, hvilket gør området meget uroligt, så vi sejler ned til Vulcano, hvor vi ligger på vestsiden i en flot ankerbugt med udsigt til den let rygende vulkan.

Det termiske mudderbad ved havnen på Vulcano – desværre lukket. Men her kunne man smøre mudder på huden og bade efterfølgende i det termiske bad(og komme til at lugte af svovl længe efter). Der var en kraftig stank af “rådne æg” her på østsiden og advarselsskiltning om hvad man skulle gøre i tilfælde af øget gasudslip fra vulkanen. Vi lå heldigvis på vestsiden i frisk luft.

Efter besøget på vulkanøerne går det videre ned mod Messinastrædet og Siciliens østkyst med Siracusa (klassiske Syrakus) og Europas største og mest aktive vulkan Etna som hovedattraktion.

Mange hilsener til jer alle i sommerlandet

Anders og Birgit