Messolonghi, den 31/03

Vi rejste tilbage til båden i Egio den 19/03. Alt ombord var OK, lidt støvet både ude og inde, men slet ikke som sidste år i sydspanien med rødt Saharasand overalt. En halv dags rengøring – så var den klar.

Der gøres klar til at smøre bunden

Det var overskyet den første dag, men tørt, så vi gik i gang med bundmalingen.

Udsigten fra cockpittet

Der var ikke meget liv på de andre både på det lille værft. Vi var næsten alene på pladsen.

Vores hyggelige stamrestaurant her i Egio

Når båden er på land er det “desværre” (næsten) ikke muligt at lave mad og vaske op, da man ikke kan bruge køkkenvasken. Så vi fandt en lille taverna nær værftet, hvor vi spiste et par aftner. Der var en meget hyggelig stemning.

Trappe op til byen Egio

Byen ligger på 1. sal – der er 168 trappetrin op til byen

Tøjvask på værftet

Vi har fint vejr, 18-20 grader om dagen, men kølige nætter, 5-10 grader

Klar til at komme i vandet

Vi blev klar til at komme i vandet efter 3 dages arbejde. Det sidste job var udskiftning af en bundhane

Så er vi på vej tilbage i vandet
Solnedgang på vej over til Trizonia

Vi blev “flydende” sidst på eftermiddagen, og kunne blot nå over til en lille ø, Trizonia, før det blev mørkt. Her blev vi nogle dage, da der var meget vind fra vest, den retning vi skulle, for at komme udenom Peloponnes og om til Øerne syd for Athen.

Havnefronten Trizonia med sneklædte bjerge i baggrunden
Hyggelige Trizonia

Det var virkelig et lille sted vi var havnet på. Der var en del restauranter, men kun få der var åbne. Ingen mulighed for proviantering på øen. Der var en lille båd der sejlede til fastlandet. Det tog 10 minutter og kostede 24 kr for en returbillet.

På vandretur – udsigt over mod fastlandet – det er forår hernede

Der er en flot natur på øen – vi gik flere ture rundt om på den.

Peloponnes med sne på bjergtoppene
Stranden Trizonia
Havnen Trizonia

Vi ligger til kaj sammen med en tysk båd. Et ældre par som har været i græsk farvand i de sidste 15 år. Så vi fik lidt nyttige tips af dem.

Velfortjent pause

Vi tog over på fastlandet med den lille færge. Der var både bager og supermarked. Måske skal man ikke tillægge navnet “super” en hel masse. Man kunne få lokale, basale varer og vi købte lidt vand og nogle tomater og dejligt frisk brød hos en bager. Vi fik en kop kaffe udenfor i solen mens vi ventede på færgen retur til Trizonia.

Sneklædte bjergtoppe

Så går det endelig videre efter 6 dage på den lille ø. Målet for denne tur var storbyen Patras. Marinaen blev ødelagt i en storm for 2 år siden og lystbåde har siden været henvist til den komercielle havn. Men havnekajen var høj og meget rå, så vi ville ikke risikere at få skrammer og sejlede videre. ØV, det skulle ellers være en spændende by at besøge. I stedet gik vi op til Messolonghi. Der er en stor beskyttet lagune og en ikke uinteressant by at besøge. Vi var her kort tid sidste år. Her kan provianteres til den videre færd.

Desværre må vi ændre vores rejseplaner. På søndag rejser vi hjem på ubestemt tid på grund af alvorlig sygdom i Anders´ familie.

Mange hilsener Anders og Birgit