-vores rejser på verdenshavene

Preveza og nyt familiemedlem

Lefkas, den 14. oktober 2022

Så kom lillebror, en dejlig lille gut på 3400 gram – og jeg kunne flyve tilbage til Anders og båden i Preveza

Den stolte farmor med den lille nyfødte dreng

Der er mange bykajer i Grækenland og her kan man ligge for eget anker og fortøjninger til kajen. En fin måde at være i “havn” på, blot skal man være obs på eventuelle vindskift. Planken bruges til landgang, da kajen er høj.

Det er meget dyller at gå rundt i de små gader ved havnen

Fai Da Te har sejlet rundt i Middelhavet i en snes år, men er nu sat til salg. Anders og andre danske sejlere var med til at hjælpe Dianna og Find med at tage afsked med det græske, bla flere afskedsmiddage på diverse stam-restauranter. Det var vist meget hyggeligt.

Hyggeligt selskab med Pia og Bruno og Diana og Find – en af mange afskedsmiddage
Hyggelige Preveza
Springvand på havnen i Preveza
Smalle gader i den gamle del af Preveza by
Stranden udenfor Preveza by
På vandretur Preveza
Ankerbugten ved Preveza, hvor Margarita lå den første nat
På vej tilbage til Odessa (Ukraine) efter et nyt læs korn

Et fragtskib har ligget og losset korn i over en uge. Nu afsejler den med kurs mod Istanbul, hvor den skal tjekkes, inden den sejler til Odessa (Ukraine) for at hente mere korn

Se masteskoven – der står 2500 sejlbåde på land

Sejlsæsonen ebber ud og både sættes på land for vinteren. I Preveza (Aktio) er der 2500 bådpladser på land. Der var 3 kraner, der tog både op hele dagen.

På vandretur Lefkas – ja det er en bougainville

Vi er sejlet et par timer sydpå til øen Lefkas. Selve hovedbyen er meget lokalpræget – ikke mange turister. Vi snører vandreskoene og går en tur på 9 km ud til et lille kloster og nyder at efterårstemperaturen nu gør at vi igen kan gå lange ture.

På vej op til klosteret
Udsigt ned over nordspidsen af Lefkas
Klosteret Faneromeni, hvor der bor nogle få munke
Klosteret

I nat har det regnet og tordnet. Det blæser fra syd, så vi venter med at sejle videre til i eftermiddag, hvor vi vil til Nydri og ankre i en lille, meget beskyttet bugt. Her vil vi bla gå ind til et lille vandfald i bjergene. Næste uge bliver solrig med temperaturer på 22-23gr.

En god weekend/efterårsferie til jer alle

Birgit og Anders

Previous

Korfu og en tur til Albanien

Next

Lefkas og Meganisi

4 Comments

 1. Aase Jessen

  Hjertelig tillykke med barnebarnet. Hvor jeg dog nyder at læse jeres rejsedagbog. Det får mig til at længes mod fjerne solrige kyster. Hilsen Aase

  • Boye

   Hej Aase
   Tak for din hilsen. Det er dejligt at der er nogen der gider læse vores breve. Efteråret er også kommet til Sydeuropa. Badevandet er “kun” 22gr,så det bruger vi ikke meget mere. Luften er lidt mere, så vi nyder at kunne gå ture på øerne.
   Ha det godt til vi ses igen
   Kh Birgit

 2. Solvejg Clarck Sørensen

  Hej Birthe og Bøje
  Dejligt i nyder det i Grækenland, det er også et utroligt dejligt land at sejle rundt i. Har læst i skal ligge på Kreta i vinter, der er også dejligt. Vi lå der to vintre.
  Vi har sejlet vores båd hjem gennem floderne i år, efter 16 år i Middelhavet. Så det er nogle år siden vi mødtes. Forsat god sejlads.
  Flemming og Solvejg (Toodloo)

  • Boye

   Hyggeligt at høre fra jer. Vi har tit snakket om, hvor mon Toodloo er.Der er sejlet mange sømil og oplevet mange ting siden vi mødtes i Brest og senere i Spanien og Portugal. Vi har vinterplads I bugten ind mod Korinterkanalen.
   Birgit og Anders

Leave a Reply

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén