Vathi, Meganisi, den 21. oktober 2022

Vi forlod Lefkas by og sejlede ned til Nydri, som i højsæsonen er fuld af turister. Der udlejes vandsportsudstyr og arrangeres sejlture til nærområdets øer og seværdigheder. Men nu går sæsonen på hæld og mange ting lukker ned. Der er dog stadig mange sejlere.

For anker i en meget beskyttet bugt. Den er populær blandt sejlere, så vi er mange her.

Det er dejligt vejr, så vi går en tur op til et vandfald 3-4 km vest for Nydri. Det er en smuk tur gennem olivenlunde og skov

På vandretur op til et vandfald på Lefkas

Vi følger “vandløbet”, der dog er udtørret på denne årstid, men der er nogle meget flotte klippeformationer ved vandfaldet, hvor der var en lille sø, som den meget beskedne vandstråle løb ned i.

Der er ikke vand på denne tid af året, men en rigtig fin vandretur
Mægtige klipper
En ganske tynd vandstråle pibler ned i søen – kunne have været flot om foråret, når der er mere vand
Det var ikke så godt – et øjebliks uopmærksomhed, eller måske en modkørende…den var meget tæt på at vælte ned ad skrænten
Nydri
Hyggelige resturanter på bredden af bugten

Søndag eftermiddag tager vi en tur i gummibåden ned i den store bugt, Vlicho. Her kunne vi lægge til direkte ved tavernaen. Det var et mega dyller sted (Geni) og vi nød en lille forfriskning. Vi sejlede herned igen om aftenen for at spise, der var også en del andre sejlere som samledes her.

Her kan man parkere gummibåden ved restauranten
Udsigt over til den anden side, hvor der var flere marinaer med opmagasinerede både
En anden restaurant ved Geni
Appelsintræ – de skal nok blive modne inden jul

Så går det mod et udsigtspunkt 4 km nord for Nydri. Fladt det første stykke, derefter lidt opad, forbi nogle pragt-villaer…..

På vandretur op til et udsgtspunkt
På vej op ad bjerget

til sidst var vejen meget stejl, men besværet lønner sig med en fabelagtig udsigt over hele ø-området

Oliventræer
Udsigten fra toppen
Udsigt ud over bugten

På vej videre mod Meganisi, sejlede vi for Skorpios, som engang var ejet af den græske skibsredder Aristoteles Onassis, der var gift med Jacqueline Kennedy. Man kan ankre et par steder ved den, men må ikke gå i land.

Skorpios
Jacqueline Kennedys strand
Små fiskejoller i havnen i Vathi på Meganisi
Et par store fiskerbåde i havnen. Det lignede notfiskeri med lys for at tiltrække fisken
Trompettræ

Vi ville have været til Port Spilia på Meganisi, men det var for dybt at ankre. Derfor gik vi dertil fra Vathi, en turpå i alt 10,5 km.

Et kig ned mod Spilia
Oppe fra landsbyen Spartochori er der en fantastisk udsigt.
Smukt, ikke?

I landsbyen købte vi dejlige entrecote-bøffer hos slagteren. Dem nød vi ombord om aftenen – de var supergode. Det var prisen også, €16/kg (120 kr)

Ved bykajen i Vathi, Meganisi – det var i øvrigt gratis at ligge her. Det var vand også, kun betalte man for el, hvis man skulle bruge det, men vi har rigeligt med strøm fra solpanelerne.

Lige nu er vi på vej videre til en mindre kendt ø, Kastos. Her skulle der være spændende huler, man kan sejle ind i og beskue.

Mange hilsener fra det endnu lune Ioniske Ø-hav

Birgit og Anders