Nafpaktos, den 5. november 2022

Efter adskillige km til fods, lejer vi bil og kører rundt på den store bjergrige ø Kefalonia

En gedebonde flytter sin gedeflok og dem må vi lige holde for
Den forladte landsby
  1. stop på turen er en landsby, som blev forladt efter det store jordskælv i 1953. Skælvet hærgede voldsomt på de fleste af de vestlige græske øer, og ikke mange bygninger modstod rystelserne. De fleste byer er blevet genopbygget, men mange oldtidsminder tog varig skade.
Et andet af husene i den forladte by
Havudsigt oppe fra nordøen
Myrtos Beach

Denne strand er den mest fotograferede strand på Kefalonia. Den har en vidunderlig turkis farve

Fiskardo

Helt oppe nordpå ligger dette lille charmerende fiskerleje. Fuldt af turister om sommeren, men nu allersidst i oktober er de fleste butikker og restauranter lukkede og der er kun nogle få gæster i byen

Havnepromenaden i Fiskardo
En lille badestrand og lukkede ferieboliger- Fiskardo
Myrtos Beach, igen
Vi må ned og mærke det fine vand – ikke varmt, max 20 gr

Vi kører sydover igen. Denne gang kører vi de 2,5 km ned ad en stejl vej til Myrtos beach. Der er kun nogle få badegæster i dag

Fiskeopdræt i bure, Argostoli

På vej ned til Kefalonias største by, Argostoli, ser vi masser af fiskebure. Det er Sea Bream og Sea Bass, der opdrættes. De fås på alle restauranter og smager særdeles godt – vi har spist mange af dem

De Bosset Bridge, en stenbro ca 800m lang, bygget i 1813

I Argostoli standser vi ved denne gamle bro, verdens længste stenbro bygget over havet. Den går fra Argostoli og tværs over bugten til Drapano og bruges kun af fodgængere og cyklister

Obelisk halvvejs ude på broen
Lake Avithos, en lille smuk bjergsø

En lille gåtur ad en fåresti ledte os til en lille sø i bjergene

Noget af den smukke vilde natur i bjergene
Udsigt fra bjergtoppen ned over den opdyrkede del af øen
Fra Mount Ainos viewpoint – udsigt ned til sydkysten af Paliki-halvøen

Vi kører op på Kefalonias højeste bjerg, Mount Ainos, 1600 moh. Der er en flot udsigt i den kølige morgen, kun 14 grade, men lunt i solen.

Oliven tippes ned i transportøren

Så går turen til en lille olivenolie-fabrik. Lokale bønder kommer med deres nyplukkede oliven, som renses, skylles og presses. Processen tager ca 1 time – de sidder udenfor og venter på at få deres olie med hjem. Vi får en rundvisning på fabrikken.

Oliven renses og vaskes før de kommer i pressen
Her løber den nypressede olie ud
Smagsprøve af 2 slags, en mild (fra sorte modne bær) og en mere kras/smagfuld (fra grønne umodne bær)

Det var meget interessant at høre om olivenoliefremstillingen. Grækerne er meget passionerede mht. deres olivenolie. De producerer 20% af verdens produktion. Kvaliteten er helt i top, 70% af deres olie er kvalificeret som ekstra jomfruolie og de forbruger selv over 20 liter pr person om året.

Vi er sejlet videre ind i den Korintiske bugt og ligger lige nu den meget maleriske lille by Nafpaktos.

Mange hilsner fra besætningen på Margarita

Birgit og Anders