-vores rejser på verdenshavene

Frankrig og videre sydover

28 juni -2021

På vej til Cherburg

Vi kom til Cherburg lørdag aften og var ved at ankre ude i forhavnen, hvor der på kortet var anvist en ankerplads. Der kommer så en gummibåd ud til os og fortæller at her må vi ikke ankre da det er millitært område. Der lå en anden dansk sejlbåd “Mona” som vinkede os over til dem, så vi bandt til uden på dem. Katrine og Anders og deres lille dreng på 1 år var på vej ud på en 6 år lang jordomsejling. og det fik vi mange og lange samtaler om de næste dage.

Vi fortøjrer på siden af Mona
Besøg af Anders og Katrine
Palmer Cherburg

Cherburg er en fin by og det er meget flot med planter i midterrabatten. Vi kan godt kende byen fra vores besøg her i 2006.

Flotte vejrabatter Cherburg
På cafe i Cherburg
Cherburg
Fiskerihavnen Cherburg

Der kom et kraftigt blæsevejr, og vi gik ind i havnen efter et par dage udenfor. Havnepenge var 44€, men med 30 knobs vind og en en stenmole tæt på, turde vi ikke blive liggende for anker.

Stor tidevandsforskel
Nybagte boller

Onsdag var vejret godt igen og vi sejlede ud gennem Alderney race, et sted hvor strømmen kan løbe op til 7 knob, så det skal times at man ikke kommer når strømmen løber mest. Vi havde godt 3 knobs medstrøm i racet, men næsten ingen vind. Vi fulgtes med “Mona” ned til Bretagnes nordkyst til en lille by L´aber Wrach ved en flodmunding. Meget hyggeligt lille sted, hvor muslingeburene dukkede frem ved lavvande.

Solopgang på vej til Laber Wrach
Laber Wrach
Udsigtspunkt ved Laber Wrach
Muslingebure
Lavvande
Højvande, der er 8 meters forskel på høj og lav vande
Flot natur ved L´aber Wrach
Solnedgang

Efter et par dage sejlede vi videre til Camaret Sur Mer, og ankrede op samme sted som i 2006. Dejlig by med smalle gader og en masse små cafeer på havnefronten

Havnefronten Camaret Sur Mer
Franske baguetter og rejer
Udsigt fra ankerpladsen Camaret
Ankerpladsen
Vi lå for anker her i 2006 på vej mod jordomsejling

Vi tog afsked med “Mona” måske ser vi dem til foråret i Middelhavet før de stikker vestpå over atlanten. Vi har også mødt en anden dansk båd på vej til Middelhavet, og en svensk båd som vi har kontakt med.

Camaret Sur Mer
Camaret Sur Mer
Camaret
Havnefronten Camaret Sur Mer

Vi fortsætter turen sydpå, først gennem det strømfyldte Raz de Sein hvor strømmen kan løbe over 8 knob. Vi havde stille vejr og ca. 4 knobs medstrøm og tåge, så vi så ingenting, blot 2 andre både på radaren. Nu er vi ankret op ved Benodet, langt oppe ad en flod – nu er vi i Biscaybugten, som vi vil følge i små step ned til La Rochelle.

Mange hilsner fra Birgit og Anders

Previous

Belgien

Next

Biscayabugten

2 Comments

  1. Johan Schmidt Larsen

    Fortsat god tur!

  2. Johan Schmidt Larsen

    Fine bileder og gode oplevelser. Fortsat god tur!

Leave a Reply

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén