10 juli 2021

Vi sejler fra Camaret kl.7.30 for at ramme den strømfyldte passage Raz du Sein på et tidspunkt hvor strømmen er ved at vende. Strømmen kan løbe op til 8 knob og så kan det være svært at styre båden. Denne formiddag er der meget svag vind og strømmen er kun ca. 4 knob og det var tåget så det har vi ingen billeder fra. Endnu engang er vi glade for vores nye radar.

På vej til Raz du sein

Vi sejler forbi Benodet op ad floden Odet og ankrer i en fredfyldt bugt.

For anker Odet floden

Dagen efter er vi på en kort visit i Sainte Marine, hvor vi bla. køber noget rigtig godt fisk.

Sainte Marine

Vi er i Concarneau en flot gammel by og her er det vaskedag – en nem sag hjemme, men her måtte vi gå rundt i byen og lede efter et vaskeri, bære de tunge poser tilbage ombord og hænge tøjet op. Jo – de har tørretumbler, men det brower vi æ (det bruger vi ikke)

Store vaskedag

På den franske Biscaykyst er der flere øer, her er vi på Belle Ile (den smukke ø). Meget hyggelig og turistet ø. Vi går en tur uden for byen og ser et gammelt borganlæg.

Belle Ile hyggelig by
På vandretur Belle Ile
Margarita for anker Belle Ile
Vandretur Belle Ile

Der er kulingvarsel så vi skynder os ned til Les Sables d´Olonne før blæsten kommer og har et par byger undervejs.

Bygevejr på vej til Les Sables d´Olonne
Indsejling til Les Sables d´Olonne

Denne havn er stor, ca. 1500 bådpladser , og er kendt som hjemhavn for Vendée Globe som er en Jorden Rundt Non Stop-kapsejlads for alenesejlere. Vi lå ved samme bro og fik nærstuderet disse både, som ikke er særlig kønne, men meget hurtige.

Vi ligger i havnen hvor kapsejladsen Vendée Globe starter og slutter. De sidste deltagere er malet på muren bagved

Efter kulingen går det mod vores endestation i Frankrig, La Rochelle. Det er en meget stor sejlads by. Havnen er mega stor faktisk den største i Europa med 5.000 bådpladser.

Marinaen i La Rochelle med 5.000 både

Havnen er ikke særlig spændende, men en gåtur på ca. 3 km. ind til den gamle bydel er interressant

La Rochelle

Nu gælder det Spanien og vores destination er ca. 180 sømil væk – San Sebastian.

Vind i sejlene på Biscayen

Turen tog 35 timer. Der var kun lidt vind, så en stor del af turen foregik med motor. Ellers fint vejr med en del sol og så er det blevet lunere i vejret.

Biscayen fra sin pæne side
Det Franske gæsteflag skiftes ud med det Spanske
Ankomst San Sebastian

Vi ligger nu for anker her i bugten ved San Sebastian. Det er en meget flot bugt omringet af bjerge, strande og en gammel by, men mere om det i næste indlæg.

Vores possition bliver opdateret hver gang vi flytter os, den kan ses på hjemmesiden under menupunktet ruten. www.sy-margarita.dk

Mange hilsner fra Birgit og Anders