Niewpoort 17 juni

Vi er nu nået til Belgien, første sted er Oostende, hvor vi også var i 2006 da vi var på vej på jordomsejling. Vi sad her på stranden sammen med Margit og Anne Marie.

Stranden ved Ostende.

Der er meget tidevand i den Engelske kanal. Vi ligger ved flydebro.

Tidevand 4-5 meter
Nordeuropas største marina i Niewpoort

Næste havn er Niewpoort, kun et par timer sydpå fra Oostende. Vi fik tåge og ville tænde radaren, men den ville ikke. Vi tror det er dynamoen der ikke lader og derved giver ustabil spænding. Det kan radaren ikke fungere med. Det er ikke spændende at sejle i den Engelske Kanal i tæt tåge og en masse skibstrafik uden radar. Så vi vælger at gå i havn i Niewpoort og får sat en motormand på sagen. Det viser sig også at saltvandspumpen er utæt og må repareres. Dynamoen bliver sendt på værksted, men det er torsdag, og de har først tid efter weekenden. Så det ender med at der går en uge inden vi er sejlklar igen. Ting går i stykker når det bruges, det ved enhver langturssejler, det er ikke kun rent eventyr. Men rart når det sker, at det er et sted hvor man kan få ting repareret. det var nogen gange mere vanskeligt på en lille atol i Stillehavet.

Vi har mekaniker ombord
Lugerne vendes

Der er god tid til småsysler ombord. Lugerne vendes så der bedre kan komme luft ned i kahytten – og der vaskes tøj

Kirke i Newport

En gåtur til byen bringer os bla forbi denne store flotte kirke

Familie som vi mødte på New Zealand i 2008 på vores jordomsejling

På vej ind til byen, fik vi øje på et skib som vi kunne huske fra New Zealand i 2008. De var ligesom os på jordomsejling dengang, og vi havde mange fælles bekendte fra dengang og en meget at fortælle hinanden.

På cykeltur, mindesmærker fra første verdenskrig

Vi lejer cykler og kører en tur udenfor byen – dejligt at se kartoffel- og roemarker og mærke den landlige duft af får og komøj til afveksling fra bådlivet i havnen. Der er mange mindeparker for faldne fra første verdenskrig, da frontlinjen gik her i Belgien.

Nu er vi klar til at fortsætte sejladsen og stævner ud i morgen. Planen er at sejle de ca. 200 sømil til Cherburg i Frankrig, det ser ud til at vi får nordøstlig vind, så vi håber at vi kan gøre turen på halvandet døgn.

Bedste hilsner Anders og Birgit