Rejsebrev nr.7
januar 2007
Margarita Venezuela

Hej alle der følger os!

Jul på Tobago. Et par dage før jul tog vi bussen ind til Scarborough for at købe julegaver. Men det var ikke nemt. Udvalget af specialbutikker var begrænset, så vi aftalte med hinanden at vi ville vente med at holde juleaften til Michael kom på Margarita. Der ville vi også kunne faa alt.

Den 24. dec om eftermiddagen samledes vi med alle danske og svenske sejlere inde på stranden. Lars fra ”Lela” havde lavet et lille juletræ med pynt og det hele og de havde en lille julegave med til hver især. Meget hyggeligt. Da det blev mørkt ved 18-tiden gik vi ind til byen og spiste sammen på ”Janes Quality Kitchen” – fisk eller kylling som de andre dage – og med nøjagtig samme tilbehør…Men vi havde en hyggelig aften.

Lene (Lela) og julemanden (Sven fra Secondlife)
Dans om jule(bambus)træet
Familien foran juletræet af bambus

Og i dagene efter jul slappede vi af på stranden, snorklede (der var mange og flotte fisk og koraller at se paa), gik ture i junglen og nogle fiskede lobster, hvilket resulterede i at vi fik foræret 4 stk til frokost en dag. De smagte dejligt, det værste var dog at få dem kogt. De kiggede jo på mig!!!

Margit og Anne Marie snorkler
Nyfangede hummere til frokost, foræret af Mattias fra Atlanta
Den grønne regnskov på Tobago

Et par dage før nytår brød vi op for at tage op til Grenada. Det var en lille afstikker fra vores plan, men det gav os et land mere på listen og samtidig ville vi gerne have båden op for at bundsmøre m.m. og det var der god mulighed for der. Men det betød også at vi skulle sige farvel til mange af vore venner, som vi ikke ville se mere. Men det hører med til denne rejseform. Man mødes og skilles. Vores helt nære ”familie”, Lela, Nabob og Nordstjernen ville vi dog møde igen på Grenada.

Det var underligt at komme derop. Der var mange både i bugten, Prickly Bay, men ingen vi kendte, så vi følte os lidt alene. Dagen før nytår tog vi ind og handlede til nytårsaften. Her kunne vi igen få alt i kød og grønt, men det var dog lidt dyrt.

Efter nytaar kom baaden paa land. Vi fik lavet en lille utaethed ved roret samt bundmalet. Vi stod paa land i 3 dage. Det var billigt og de lavede et godt stykke arbejde. Det var skoent at komme tilbage paa ankerpladsen igen. Allermest fordi vi var ved at blive aedt af myg inde pa land. Det var virkelig slemt.

Båden på vej på land, Grenada
Far maler bunden – forhåbentlig holder det helt til New Zealand

Da vi var ved at ankre kom Lela og dagen efter var vi en tur inde i byen sammen med dem og om aftenen bød de paa afskedsmiddag. Inden vi forlod Grenada naaede vi at hilse paa Nabob og Nordstjernen igen. Nabob regner vi med at foelges med ud i Stillehavet, saa det var ikke farvel, men paa gensyn til dem.

Solnedgang over Prickly Bay, Grenada

Saa gik turen til Margarita. Det var vi meget spændte paa. Vi har vaeret der 2 gange paa chartertur men det er noget helt andet at komme sejlende dertil. Her var vi ogsaa sammen med den danske baad, Calipi.

Vi har haft 2 dejlige uger sammen med Michael. Vi fik handlet julegaver og havde en hyggelig juleaften med and (henkogt og medbragt hjemmefra), roedkaal og brunede kartofler, ris a la mande med mandel og julegaver.

Juletræet ombord på Margarita
Vi holder juleaften – forsinket i januar – med juleand, rødkål og brunede kartofler!

Dagene gik  alt for hurtigt, men nu skal vi videre. Margarita er et udmærket sted at handle. Benzin og diesel er næsten gratis – 10-15 øre pr liter!!! så der blev indkøbt flere dunke. Der er flere og meget store supermarkeder – gratis bus fra marinaen næsten hver dag. Vi købte kød og lavede 15 glas i trykkogeren til senere brug.

Michael på besøg, Isla Margarita
Tøsegrin
et liv på kanten….
På shopping i SAMBIL-centeret i Porlamar, Isla Margarita
Badning i vilde bølger, Playa el Agua, Isla Margarita

Den naeste uge laver vi nogle smaa stop paa nogle fine snorklesteder, foer vi kommer til Bonaire, hvor vi vil fejre 18-aars foedselsdag for Margit. I uge 7 er vi paa Curacao, hvor vi faar besoeg hjemmefra.

Mange hilsener til jer alle

Margit og Anne Marie

Birgit og Anders