Rejsebrev nr.5
november 2006
Gran Canaria

Hej alle der følger os!

Efter nogle hyggelige dage med besøg af pigernes venner, forlod vi Tenerife i regnvejr og sejlede over til Gran Canaria. Vi ser meget frem til at skulle møde flere af de danske sejlere, som vi ved er i området. Vi ankrede ved Anfi del mar, et stort mondænt feriekompleks, med strandsand hentet fra Caribien. Når det blæste og båden var urolig på ankerpladsen, pakkede vi kaffekurven og satte os ind i en opholdsstue på Anfi – de havde nogle særdeles gode sofaer. Når det var godt vejr, blev tiden ellers brugt på at bade og dykke, samt rense bunden af båden.

For anker ved Anfi Del Mar
Feriekomplekset Anfi del Mar
Feriekomplekset Anfi del Mar
Feriekomplekset Anfi del Mar
Ankring ved Anfi Del Mar

En dag gik vi ind til Arguineguin, til Compas Amigos, den danske bar hvor danske sejlere mødes. Vi melder os til julefrokosten den 5. november og ser, at der er en del både tilmeldt – også nogle, vi ikke kender. Der var i øvrigt rekorddeltagelse med 42 mennesker, og det var skønt at få danske delikatesser – rugbrød, sild med karrysalat, medister, leverpostej, frikadeller m.m.

Til stor fornøjelse for den yngste del af besætningen, har vi fået leveret post fra Danmark til Compas Amigos. Den service er vi meget taknemmelige for…

På vejen ind til Arguineguin ligger den Norske Sømandskirke. Der kom vi næsten hver dag. Vi kunne tage vores pc er med og bruge internet, og så var det også ret så hyggeligt at få kaffe og vafler, og snakke med de mange nordmænd, som ofte kom i kirken. Ugentlig blev 6 par viet i kirken, så vi var “til bryllup” flere gange.

En aften blev vi inviteret ind til et møde, hvor vi blev interviewet om os selv og vores tur.

I uge 44 fik vi morfar på besøg. Derfor flyttede vi ind i havnen i Puerto Rico. Vi lejede bil og kørte Gran Canaria tynd – op og  ned ad bjerge, ud og ind ad snoede bjergveje. Vi var inde i en bananplantage og fik en stor pose med os. En gammel mand viste os rundt og forklarede – på spansk.

Havnen i Puerto Rico
Frokostpause
Roque Nublo – det næsthøjeste punkt på Gran Canaria
Besøg i en bananplantage

Her i havnen ligger flere danske både, som vi har haft det meget hyggeligt sammen med. Vores naboer på SY FRIGG fik vi en hel masse sejlertips af, samt hjælp til videoredigering. Modsat hjalp Anders dem med at få lavet et frugtnet. Vi udvekslede cd´er og dvd´er. En dag lånte pigerne cykler af Lars og Lene fra SY Lela, for at cykle en tur til Arguineguin efter post. Også et par svenskere fik vi sat i sving – en havde et svejseapparat, en anden kunne svejse og så fik vi lavet et mini bovspryd i stævnen, så genakkeren kan svæve frit og ikke slide unødigt på gelænderet. Vi har aftalt sendefrekvenser på SSB-radio, så vi nu kan holde kontakt med andre til havs. Vejrudsigter studeres ved hjælp af internet programmer, og de giver anledning til samtaleemne sejlerne i mellem.

Anne Marie og Margit på cykeltur
Genakkeren afprøves
Sven (Secondlife) kigger på
Besætningen på Frigg
Frigg’s proviant til Atlanten 

FTLF´s kontaktperson Kaj Folden har kørt for os til storhandel – tak for det. Så nu er alle skabe og rum fyldt til bristepunktet. Vi er klar til den store tur over Atlanten. Efter omkring en uges sejlads her fra Gran Canaria, gøres holdt på den selvstændige øgruppe Kap Verde, hvor vi bliver et par dage. Derfra har vi ca. 2100 sømil (ca. 3 uger) over til Tobago, hvor vi holder jul og nytår.

Kærlig hilsen

Margit & Anne Marie

Birgit & Anders