Phuket, december 2010

Julehilsen til alle jer derhjemme i sne og kulde.
I november var vi på ”visa-run” til Laos. Dvs en kort tur ud af Thailand for at få fornyet opholdstilladelsen i landet med nye 2 måneder. Vi var i hovedstaden, Vientiane i et par dage og nød at være lidt væk fra båd og job. Laos´ franske fortid skinnede igennem bla ved de dejlige flutes man kunne købe på alle gadehjørner og så har man lavet en efterligning af Triumfbuen i Paris. Ellers er der enormt mange flotte templer i det ellers meget fattige land. Der er ikke mange turister og det kan man tydelig mærke. Der var ingen aggressive gadehandlere med ure og solbriller og andet turiststof. Der var så heller ikke nogen konkurrence for den enkelte turarrangør vi kontaktede for at få en lille tur ud til en nationalpark. Han forlangte 140 US$ for turen. Til sammenligning fik vi en 3-dages tur i Saigon (Vietnam) til 35 US$. Men Laos skulle være et utroligt flot land og også billigt og da det ikke er overrendt af turister kan man mange steder finde ”local life

Masser af blomster
Vientiane Baguetter i massevis
Frugthandler
Triumf buen i Vientiane
Flere store budha templer

Den 1. uge i december var der en stor kapsejlads ude på en af strandene på vestkysten, Kata Beach. Natten før sidste sejlads kom et for årstiden uventet vejrskift med vestenvind og kraftig sø, som fik fatale følger for nogle af deltagerne. 5 både blev skyllet ind på stranden og yderligere 10 alvorligt beskadiget. I flere dage var der store bølger og derfor røde flag for de badende på strandene. Vores FTLF-ven Bo havde sin Patrice til at ligge for anker i bugten og fik med stort besvær bjerget den og flyttet den om i Chalong hvor der er læ vor vestlige vinde og sø. Vi så tilfældigvis bjergningen inde fra stranden og den gamle redningsmand var lige ved at stige op i Anders, da han så hvordan de kæmpede med at få båden væk fra stranden. Et par dage efter var vi inviteret med til grilfest hos Bo for at fejre redningen af hans båd. Det var vældig hyggeligt.

Katastrofe på Kata beach

I sidste uge sejlede vi ud fra Boat Lagoon, eskorteret af en pilot gennem den lange, smalle kanal, ud i friheden. Vi har haft et par travle måneder siden vi ankom i oktober, meget arbejde og kun få fridage, men nu skulle alt også være tip, top og i orden – Margarita er smuk som aldig før…. Vi må nu afprøve de nye sejl og instrumenter, ikke mindst vores nye radar, som vi havde med hjemmefra. Men allermest ser især jeg, Birgit, frem til myggefri nætter – Boat Lagoon er et myggemareridt pga beliggenheden langt inde i lavvandede, sumpede områder, uff.
Vi har sejlet nogle småturer i området og bortset fra nogle småting, bl a et ekstra eftersyn på watermakeren, ser alt nu ud til at fungere og vi forbereder os på næste strækning frem til Europa og glæder os til at komme afsted. Der er provianteret, henkogt og købt reservedele så vi kan klare os op gennem de arabiske lande, hvor man ikke kan forvente at kunne købe ret meget andet end lidt friske grønsager. I går var vi samlet en flok fra ca 30 både der skal sejle i konvoj langs kysten af Oman og Yemen. Mødet var ledet af en hollænder som har taget turen flere gange og som følger op på diverse nyheder om sikkerheden i dette område.

Et hold dobbeltslæbere
På vej ind i bugten ved Nai Harn
Afslapning med en god bog

I dag sejler vi en tur til Phi Phi, en lille tur på 5 timer. Det er en meget hyggelig ø, godt nok med en masse turister, men der er fine strande og tyrkisblåt vand med en masse flotte tropefisk. Vi bliver der julen over og tager tilbage her til Chalong tirsdag for at tjekke ud og ordne de sidste ting før afrejse, handle friske grønsager og brød, ordne vasketøj, fylde op med diesel og sige pænt farvel til Phuket og Thailand, som vi kom til at holde vældig meget af – og ikke mindst sige farvel til vores norske og danske venner her på stedet.

Phi Phi Island
For anker Monkey Beach

Næste stop bliver Maldiverne, et stræk på ca. 1.600 sømil, hvilket vi forventer tager ca. 14 dage, afhængig af hvor stabil nordøstmonsunen er. Maldiverne er nogle lave atoller lidt sydvest for Indien/Sri Lanka. Vi har overvejet at gå til Sri Lanka eller Indien, men orker ikke at skulle bruge flere dage og 200 US$ på deres bureaukrati mht ind- og udklarering.
Nu vil vi lade julefreden sænke sig over vores lille båd og give os tid til at tænke lidt på julens budskab og at vi fejrer Jesu fødselsdag.
Vi sender jer alle de varmeste ønsker om en rigtig glædelig jul og et godt nytår. Tak for emails og hilsener, det er så dejligt med nyt hjemmefra.

Juletræet og gaver
Så blev det jul på Margarita

Kærlig hilsen
Birgit og Anders