Phuket, november 2010


Hej alle sammen derhjemme.
Så er det vist tid til lidt nyheder her fra Boat Lagoon. Vi har haft et kort men meget hyggeligt besøg af Margit og Jeppe. Det var lidt ærgerligt at vi ikke kunne sejle dem en tur ud til nogle af de smukke steder vi kender så godt her i Thailand, men det blev bilture til strand og shopping i stedet og afslapning i hotellets pool. Vi bor stadig på et hotelværelse men så snart båden er beboelig, flytter vi ombord igen.

Jeppe og Margit på besøg
Det er hårdt at være langturssejler.

Onsdag i sidste uge var en spændende dag. Vi skulle søsætte båden efter 7 måneder på land. Heldigvis var alle bundhaner tætte, hvis ikke – og der var kommet vand ind, skulle vi hurtigt op igen, men den flød og opstartningen af den nye motor gik også godt. Da båden blev sænket i vandet sprang en af dem, der har arbejdet meget på båden, ombord med blomsterkranse og en stor frugtkurv. Det er en thailandsk tradition der betyder held og lykke på rejsen. Vi tror os dog mere beskyttet af højere magter, men det var utrolig sødt af ham og både blomster og frugter nød vi i flere dage efter.

Nu skal vi i vandet
Blomsterkranse
Frugtkurv
Det nye teakdæk
Det nye teak dæk
Det nye vindspejl i rustfrit stål
Mr.Gig der har lagt vores nye teakdæk

Søsætning er ikke ensbetydende med færdig. Vi manglede stadig en hel del småting før vi kunne begynde at gøre hovedrent og flytte vores sager ombord igen. Mange ting skulle monteres og ikke alt var lige let at gå til, men vi så efterhånden frem til at få håndværkerne ud af ”døren” og i mandags kunne vi så begynde rengøringen – fra lofterne og helt ned i bunden af båden – puha hvor var alt støvet, men vi arbejdede os langsomt men sikkert frem gennem skidtet.

Rengøring
Det er ikke altid nemt at komme til

I går var vi ude på en prøvesejlads for at tjekke motoren og da vi kom ind igen opdagede Anders at vandtanken lækkede. Vi rådførte os lidt med Vegar, vores norske ”kollega” fra Pomona. Han var ikke særlig optimistisk og efter kort betænkningstid besluttede vi at tage den op og få lavet en ny. Så nu roder det igen. Vi havde ellers regnet med at være færdige med at gøre rent i denne uge og så flytte ting ombord igen i næste uge samt påbegynde proviantering og henkogning – ét skridt frem og 3 tilbage….øv.

Vandtanken skal op

I dag har vi afprøvet vores nye dykkerudstyr. Det består af en lille 12V kompressor der puster luft ned gennem en lang slange, som er sat på toppen af snorklen. Det fungerede fint og skal bruges når propellen skal renses eller der skal skiftes tæreklods. Man kunne jo også få fiskegrej i skruen under sejlads og blive nødt til at gå ned og skære det væk. Så derfor,kære venner i Hvide Sande Bådklub, hvis nogen skulle få brug for en dykker så bare gi et ring og vi skal straks fikse det…
Vores visum udløber i begyndelsen af december så på søndag rejser vi en tur op til Nordthailand og derfra videre over grænsen til Laos. Det skulle være et spændende land at besøge, desværre har vi ikke tid til at være der så længe. Vi må tilbage for at få sat den nye vandtank ned igen og se og blive færdige med båden så vi kan komme ud og afprøve alt, både sejl og elektronik før vi endelig skal sejle herfra lige efter jul.

Mange hilsener
Birgit og Anders