Langkawi, oktober 2009

I skrivende stund ligger vi på Langkawi (Malaysia) og er klar til at gå videre op til Thailand.
Hele turen op i Malakka Strait har vi sejlet dagtrips, dvs nogle dage er vi startet meget tidligt for at nå næste stop før solnedgang. Vi har stort set sejlet med motor hele vejen op, der har næsten ingen vind været, men ofte en god medstrøm. Vi valgte at gå indenfor storskibsruten. Der er mange fiskerbåde i farvandet både trawlere, notbåde og små garnfiskere så man skal hele tiden se sig for (det var næsten som på Nordsøen for 30 år siden). Trawlerne bruger ikke reglementeret lys, men har ofte røde, hvide eller blå blinklys. Det er meget forvirrende for navigationen, så vi undgik natsejlads. En nat, hvor vi ankrede måtte vi sidde på vagt på skift hele natten fordi det vrimlede med fiskerbåde.

Et af de mange squals i Malacca Strait
Trawler
Notbåd

Der er flere marinaer undervejs, det har vi nydt. Vi har besøgt flere gamle historiske byer langs kysten, bla Melakka. Her har især hollænderne sat deres tydelige præg på byen – der er mange gamle flotte bygninger i europæisk stil.

Christ church
Flotte blomster
cykel taxi
Hollandsk guvernørbolig
En dansk båd i Port Klang

På Penang fik vi lavet visum til Thailand. Der var der også gode muligheder for at shoppe – dog er det svært at finde frisk kød. Men en aften vi gik forbi markedet, var et par kinesere i færd med at partere grise. Vi så vores snit til at få rigtig frisk kød og købte koteletter og mørbrad, et kilo for 24 kr!! Hos en grønthandler fik vi tilbehøret, kartofler og gulerødder – det blev et par gode festmiddage fortæret på en ankerplads ved Langkawi.

Udsigt over Georgetown

Langkawi er anderledes end det vi hidtil har set af Malaysia. En masse små og større øer som rejser sig brat op af havet, skovklædte klipper – meget smukt.
Vi har kørt rundt på Langkawi i lejet bil (120 kr pr dag) og bla set vandfald. Der er vilde aber overalt og man skal holde på sin taske ellers snupper de den. Vi så også en varan krydse en befærdet vej; den var ca 1 meter lang og gik langsomt over vejen mens den viftede med tungen…

Margarita for anker Langkawi
Vi sejler rundt i området med gummibåden
Naturen er meget flot
Flot vandfald på Langkawi
Seven Wells vandfald

Nu er vi som sagt ved at forlade Malaysia. Det har været en fin oplevelse, billigt men lidt for varmt. Vi har installeret et par vifter nede om læ – de hjælper godt.

Mange hilsener til jer alle
Birgit og Anders