-vores rejser på verdenshavene

Påsejling og hjem på vinterferie

Lavrio, den 15. november 2023

En lille hilsen på falderebet. Båden er kommet på land og vi flyver hjem i morgen. Men det blev en kedelig afslutning på denne sæson.

Her ligger vi for anker ud for Poros. Trygt og godt i blæsevejr, men så skete det…..

Vi vågnede kl 2.30 en nat ved et stort brag. En lokal fiskekutter sejlede lige ind i siden på os

Skaden er meget omfattende. Køkkenskabe er trykket ind. Rammerne er revet op og flere låger kan ikke lukkes.

Vores svenske nabo, som lå et par hundrede meter fra os vågnede ved braget. Han kom forbi for at besigtige skaden

Her har vi synderen. Skrammer og røde mærker fra vores røde stribe på hans stævn. Han nægtede først men tilstod senere at det var ham. Dog mente han at det var vores skyld fordi vi lå i hans sejlrute og ikke havde lys på. Begge påstande var usande. Vi lå på en afmærket ankerplads MED lys på.

Det var ham der ikke holdt udkig. Vi meldte ham til Port police, men da manden ikke havde en ansvarsforsikring og heller ikke har pligt til det, var deres vurdering at vi ikke ville få noget ud af at retsforfølge ham. Så i samråd med vores forsikring Pantaenius gik vi ikke videre med det. Vi må så bare konstatere at en græsk fisker kan sejle både ned uden han bliver krævet til ansvar for det.

Vi flyttede ind til bykajen. Så var det nemmere for forsikringsagenterne at komme ombord. Vurderingen var at vi har en meget solid båd, ellers ville det have gået meget værre og sikkert været en totalskade. Vi har indtil nu kun fået meget god behandling af skibsforsikringen, Pantaenius.

I følge græsk lov må man ikke sejle med en skadet båd, så hullet blev midlertidigt repareret, så vi kunne sejle sikkert op til det anbefalede værft øst for Athen.

Vel ankommet til Lavrio. Sejlene tages af for vinteren

Lavrio er en meget stor havn, med meget trafik af erhvervsskibe og cruiseships.

Vores sejl er slidte. Storsejlet især. Vi har lejet bil og kører ind til Alimos i udkanten af Athen. På anbefaling af venner fra FTLF, vores langturssejlerforening, bestiller vi både forsejl og storsejl hos ALFAsails.

Så er der kun tilbage at nyde det lune solskin. Det er blevet køligere og vi fik en tordenskylle i fredags. Vandtemperaturen er dog oppe på 22 grader sidst på dagen stadigvæk.

Båden løftes op af vandet med en kran og køres hen på plads

Her står vi så. Det er et meget stort værft, langt de fleste af bådene er charterbåde, der er kun ganske få private både her. Vi har stor tillid til at de kan reparere båden, så den er tip,top, når vi vender tilbage sidst i marts næste år.

Mange hilsner og på snarligt gensyn hjemme i DK

Previous

Tilbage mod Salamina

Next

Fransk Polynesien

1 Comment

 1. Johan Schmidt Larsen

  Kære Anders og Birgit!
  Tak for mange dejlige billeder og beretninger fra jeres tur i efteråret. Men ja en lidt kedelig afslutning på denne sæson. Det er vidst godt i lige skal hjem til os og sunde jer.
  Vi glæder os til at se jer i kirken og missionshuset !!!
  De bedste hilsner
  Ruth og Johan

Leave a Reply

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén