-vores rejser på verdenshavene

Nord Spanien

31 juli – 2021

Vi sejler vestpå langs den spanske kyst. Den sidste del af kysten er bjergene blevet stejlere og det giver tilbageslag fra de store atlanterhavsbølger. Sejladsen er derfor lidt mere bumpy, især hvis der er strøm og ingen vind.

Klipper på den spanske kyst

Næste stop er Aviles. Vi ligger i havnen helt inde i bunden af flodmundingen. Her er en stor fiskeflåde og en del større skibe i industrihavnen.

På vej ind til Aviles

Vi ligger tæt ved den gamle bydel og her er virkelig mange flotte gamle bygninger at se på. Byen summer af liv på de små gader – spændende sted.

Flot kirke Aviles
Aviles flot gammel by
Mange flotte bygninger

Vi tager en tur videre og lægger til i Luarca, et lille sted – ikke meget besøgt af sejlere, men her er også meget fiskeri. Hele havnen er fyldt op af fiskekuttere – ingen pladser for lystbåde, der må fortøjres til ydermolen og en bøje – vi var eneste båd der, men en fin by med meget liv – også lidt turister.

Luarca lille fiskerby
Fiskerbåde Luarca
På gåtur langs floden Luarca

Vi tager videre dagen efter og det bliver en lidt længere tur end forventet, da vi gerne ville finde et godt sted at ankre og ikke gå i havn til 45 € pr. nat. Vi når til Viveiro kort før det er mørkt og ankrer op ved en strand lidt ude i bugten. Her er helt stille, en rigtig god ankerplads.

Spansk fiskekutter. Vi er på vej til Viveiro
Fin ankerplads på vej ind til Viveiro

Næste dag sejler vi om og lægger os for anker lige uden for byen. Det er mere praktisk og her er også helt beskyttet mod både vind og dønninger udefra.

På vej ind til Viveiro
Fin ankerplads med høje bjerge omkring
Viveiro Flot regnbue

Her er vi i 5 dage. Vi vasker tøj og får handlet – der er et stort velassorteret supermarked 200 meter fra havnen.

På stranden Viveiro

Vi går en lang tur op på et bjerg op til et sted hvor der er en fantastisk udsigt ned over byen og bugten som vi ligger i. Dagen efter er benene lidt brugte.

På bjergvandring op til et udsigtspunkt
På vej op ad bjerget
Udsigt fra bjerget ned over bugten og byen
Udsigt fra toppen af bjerget

Vi sejler videre og ligger ved en anden by Carino, hvor vi også får gået nogle ture.

Vi sejler tæt på klippekysten
Smalle gader i den gamle by Carino
Udsigt ned over byen Carino
På vandretur

Lige nu ligger vi i en stor bugt ved fiskerbyen Cedeira, sammen med en 10 – 15 andre sejlbåde og en masse lokale fiskerbåde

Udsigtspunkt Cedeira
Cedeira

Vi er ca. en dagssejlads fra La Coruna. Det var her vi ankom efter at have krydset Biscayen i 2006 på vores jordomsejling. Vi er spændt på at se det igen. Her skal vi have gæster ombord, det glæder vi os til – håber vi kan gi dem et indtryk af lagturssejler stemning.

Mange hilsner fra besætningen på Margarita.

Birgit og Anders

Previous

San Sebastian og den nord- spanske kyst.

Next

De spanske rias og besøg hjemmefra

4 Comments

 1. Gerda Rasmussen

  Det er så spændende at læse om jeres tur. Jeg sidder og følger med på kortet. Tak for alle jeres dejlige billeder.Har lige haft besøg af Flemming, der inviterede hele familien ud at spise og var her til is bagefter.
  Kh gerda

  • Boye

   Hej Gerda, tak for hilsen, håber du har det godt. Det var da pænt gjort af Flemming
   Hils ham og resten af familien KH Birgit og Anders

 2. Aase Jessen

  Hej venner. Det er nogle dejlige billeder I sender. Jeg har købt et kort og nogle små farvede nåle så jeg kan plotte ruten ind. Så kan jeg følge med på jeres eventyr. Her går det godt trods en masse regn og skybrud. Glæder mig til næste artikel af jeres rejsedagbog.
  Knus og kram fra Aase

  • Boye

   Hej Dejligt at høre fra dig. Vi skal nok sørge for at du får masser af nåle i dit kort. Fortsat god sommer. Kærlig hilsen Birgit og Anders

Leave a Reply

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén