Fuengirola, 6 november 2021

Vi havde en skøn uge sammen med vores børn, svigerbørn og børnebørn. De nød det dejlige solskinsvejr, væk fra regn og rusk. Mens vi lå for anker i bugten, var resten af familien indkvarteret i et feriehus i Sesimbra.

Så fandt vi bedstefars båd

Det blev til en lille sejltur langs klippekysten ved Sesimbra

Samuel og Lea, letmatroser ombord
Sejltur på et spejlblankt Atlanterhav
Josefine og farmor i haven ved huset
Solopgang Sesimbra
Fiskerbåde Sesimbra

Der var en større aktiv fiskerflåde i Sesimbra

Europas sydvestligste punkt rundes

Gode dage går hurtigt. Efter afsked med børnene, gik det sydover mod Algarvekysten. Vi ankrede op ved Portimao og gik en tur i den lille charmerende fiskerlandsby Ferragudo. Det er stadig godt vejr og lunt, skønt slutningen af oktober

Ferragudo
Ankerpladsen ved Portimao
Ferragudo
Ferragudo

På vej øst fra Portimao er der mange klippehuler. Den flotteste og mest berømte (Benagil Caves) ligger en times sejland fra Portimao og turister i massevis sejles hertil i speedbåde for den nette sum af €30/næse. Vi ville have ankret op og sejlet ind i hulen med gummibåden, men der var for meget dønning og vi måtte nøjes med at kigge udefra.

Klippehuler ved Benagil
På vej til Cadiz

På den videre færd mod sydøst fik vi rigtig god vind i sejlene – næsten for meget, sidevind, 25-32 knob, til gengæld god fart, over 7 kn/time

Frisk vind på vej til Cadiz

Enkelte regnbyger ellers tørt og rimelig sigtbarhed

Godt man kan sidde i læ

Cadiz er en af de ældste byer i Spanien. Midtbyen er kompakt med smalle gader og høje huse. Det er stadig lunt, men med regnbyger af og til

Smalle gader i Cadiz

Fra Cadiz sejlede vi til Barbate, for motor. Dagen efter var der god vind til turen gennem Gibraltarstrædet hvor vi runder Tarifa med vinden agterfra og sejlene i “butterfly,” dvs sejlene spilet ud til hver side – en meget behagelig sejlføring.

Tarifa rundes

Efter rundingen af The southernmost Point of Tarifa, dukker Gibraltar klippen op

Gibraltar

Vi tanker toldfri diesel i Gibraltar til €0,90/liter inden vi går i havn i La Linea, den spanske by ved grænsen til Gibraltar.

Gibraltar klippen set fra havnen

Gåtur til “England”

Et lille stykke England
Gibraltar, set fra øst

Nu er vi indenfor i Middelhavet og ligger pt i Fuengirola på Costa del Sol. Det er ikke så varmt mere, nætterne er længere og køligere. Dog er shortsene ikke helt gemt væk…..

I næste uge vil vi sejle til Almerimar, hvor båden skal på land for vinteren og vi vil tage hjem nogle måneder.

Mange hilsener fra Margarita og besætningen

Birgit og Anders