sy-margarita.dk

galleri | forside | nyhedsbreve | position | båden | besætning | gæstebog | emailliste | links | Translate by Google

 

Følg med!

 

Rejsebrev

 

Selvom du ikke er ombord kan du her på siden få lov til at føle dig tæt på!

Her kan du følge med i de talrige oplevelser vi kommer ud for på vores tur. Vi vil skrive om hvad vi foretager os og hvor vi er henne.

Vi satser på at have et rejsebrev klar til hver måned.
 

 


Rejsebrev nr. 24: Gensyn med Bay of Islands


Hej allesammen.
Så sidder vi igen i Opua. De sidste par dage har vi cruiset rundt i Bay of Islands, NZ´s sejladsområde nr. 1, med en masse små øer og mange dejlige ankerpladser. Inde på øerne er der afmærkede stier og vi gik lange ture der.
På turen op til Bay of Islands, ca 70 sømil, havde vi lidt frisk vind og søen var noget urolig. Dette gjorde, sammen med at vi i over et år ikke har sejlet på åbent hav, at vi havde lidt svært ved at finde vores søben – modsat var det nok godt at få afprøvet rig og sejl. Desværre viste det sig at vores watermaker ikke virkede som den skulle trods afprøvningen tidligere – vi håber at kunne få den fixet her.
Dagene i Whangarei gik med at få ordnet ”de sidste ting” (man bliver aldrig helt færdig). Vi købte ny stor alu gasflaske, nyt spilerfald og nye rebeliner til storsejlet samt diverse småting som batterier til instrumenter og sikkerhedsudstyr. Sidst men ikke mindst blev stuverummene fyldt godt op. Det er nemt lige at smutte op i Pakn´Save og køre hele indkøbsvognen ned til båden. Her i Opua skal man med en lille taxibus for at komme til et velassorteret supermarked.
I påsken havde vi fint vejr og vi gik bl.a. en tur op til Whangarei Falls – en tur på 10-12 km.
Nu er vi så igen i Opua. Vi har studeret Jimmy Cornell´s ”World cruising Routes” for at se hvilke vejrsystemer vi kan vente os på turen op til Ny Caledonien (ca 900 sømil). Vi er i et område i det sydlige Stillehav, hvor vindforholdene er variable, dvs at man kan forvente vind fra skiftende retninger i modsætning til troperne, hvor passatvinden er mere stabil. Det gælder om at vente på en god vejrmelding og håbe at den holder. De næste dage ser det ikke for godt ud, så vi håber det bliver bedre sidst på ugen.


Mange hilsener fra os to her på NZSe billederne til dette rejsebrev